Tävling

Helg-eclectic!

Välkommen att spela en helg-eclectic, med start den 6e maj och avslutas under tävlingen "Skövde Masters" på goflveckan. I en eclectic gäller det att ha så bra resultat på varje hål som möjligt, för att till slut ha skapat sin "drömrunda".

Nytt för 2023 är att man inte behöver aktivt låsa sina resultat då de uppdateras automatiskt, samt att vi även har priser till bästa brutto i varje klass.

Tävlingen är öppen för alla med officiellt HCP. Du bokar själv en starttid under helgen, och anmälan sker inför rundan i kansliet för deltagande i aktuell dags tävling. Betalning sker vid ankomst, antingen med kort eller på swish om kansliet är stängt. Efter rundan lämnas scorekortet in till kansliet, antingen direkt eller i brevinkastet vid toaletterna. Du får spela en runda per helgdag, lördag & söndag. 

Tips, diskvalificeringar förekommer ibland i onödan, kontrollera att:

- Anmälan skett på listan (inte bara betalt).

- Ange exakt och korrekt handicap på scorekortet (vid handskrivna kort).

- Signera kortet innan inlämning.

- Kom ihåg att lämna in kortet. Antingen i kansliet eller i brevinkastet vid toaletten.

- Att det står rätt tee på kortet.

Regler Eclectic

- 2 klasser, A-klass är +8,0 - 15,9, B-klass är 16,0 - 54,0. Har man börjat i en klass så är det den man fortsätter i hela säsongen, även om ens HCP ändras över klassgränserna. 

- Spelformen är slaggolf för A-klass, poängbogey för B-klass. På scorekortet skrivs det antalet slag du gör, men det är ditt nettoresultat eller dina poäng som sparas i eclecticen. 

- Vi spelar en flytande eclectic, där resultat uppdateras automatiskt efter varje runda. Så fort du har gjort ett bättre resultat på ett hål så uppdaterar systemet detta. Det enda du behöver ha koll på är vilka hål du ska fokusera lite extra på!

- Valfri tee gäller för samtliga, och meddelas inför rundan i anmälningslistan.

- Du måste ha skrivit upp dig på anmälningslistan och betalat 40kr innan rundan för att vara med.

- Banans förutsättningar kan ändras under dagen då vanlig skötsel pågår. Greener klipps/vältas generellt tidig morgon, då sker även hålbyten. Det står spelaren fritt att påverka sina förutsättningar genom att välja starttid.

Regler forts

Bestämmelser för annullering av rond

En hel tävlingshelg kan strykas om något av följande inträffar:

-          Banan stängs för spel av ansvarig personal

-          Om mer än 20% av de startande bryter

-          Om någon bryter pga av regn eller åska och ingen senare på dagen slutför sin rond.

Om en tävlingsdag stryks tillfaller de anmälningsavgifterna till slutliga prisbordet. 

Det står spelaren fritt att pga av väder avbryta ronden för att ta upp den vid ett senare tillfälle under samma dag. Spelaren har dock inte rätt kräva plats på banan utan får endast återta spelet utan att störa andra spelare.