Spela

Södra banan

En av Sveriges nyaste banor byggd 2018, ritad av arkitekt Christian Lundin (re)Golf.

Skövde GK blandar modern strategi med tidslös brittiska influenser. Banans greenområden har torra och fasta ytor där det höga wedgeslaget inte alltid vinner över puttern. Banan rankas som 17:e bästa bana i Sverige av tidningen Svensk Golf. 

Att spela Södra banan

Banan är strategiskt belönande. Använd den hjälp som marken ofta kan ge. På flera utslag får man extra studs och rull när bollen landar. Det lönar sig sällan att utmana de hinder som finns. Att spela runt hinder kan vara lönsamt. 

I dina förberedelser kan du fundera på vilken längd du vill spela på banan, vi har 5 olika längder från tee 43, 48, 53, 58, och 63. Ta del av vår digitala banguide och lär känna banan. 

Lycka till! 

Slopekalkylator, banguide och scorekort

Spelsugen? Gå direkt till Tidsbokning

 

Spela banan virtuellt! I vår nya digitala banguide kan du hål för hål se exakt hur det ser ut och vart du ska spela bollen.

Virtuell banguide

Greenfee Södra banan, 18 hål

Senior          475 kr – 750 kr         Se Min Golf för aktuellt pris för din bokning.

Junior          50% rabatt

Greenfee Norra banan, 9 hål

Senior          280 kr Fram till 15/6 och från 20/8 ges 50 kr i rabatt på ordinarie greenfee på vardagar.

Junior          50 % av seniorpriset. 

Pay & Play   samma priser som ovan.

Differentierad greenfee

Vi tillämpar differentierad greenfeeavgift på Södra banan, 18 hål. Priserna justeras löpande. Generellt är det lägre pris tidigt på våren och sen höst samt vardagar, morgon och kväll.

Vill du spela 36 hål samma dag lägger du till 450 kr för andra ronden. Juniorer betalar halva avgiften 225 kr. 

Tävlingsgreenfee är 350 kr

"...en modern design, där du kan rulla in en och annan låg järnåtta mot flaggan" Svensk Golf

Golfbilar

Bilar är bokningsbara via Min Golf eller via kansliet.

450 kr per rond

275 kr per rond med läkarintyg

10-kort 2 100kr för medlem med läkarintyg

Gäst till guldmedlem

De gäster som spelar tillsammans med en guldmedlem på Södra betalar 400 kr på vardagar och 450 kr på helg. Gästen ska vara skrivna utanför Skaraborg för att erhålla rabatten. Inom Skaraborg har de flesta klubbar rabatt hos oss på vardagar.

Betalning

Du betalar med kort när receptionen är öppen. Det går också bra att betala med Swish, eller i den terminal som finns i entréhallen. Skylt med Swishnummer finns i entréhallen. Swish- eller terminalbetalning ska alltid användas för betalning när receptionen är stängd. Det är viktigt att du anger golf- id och starttid i meddelandet. Vi är helt kontantfria.

Introduktionskort

Introduktionskort från SGF och VGF accepteras en gång per spelare och år i mån av plats, anmälan bör ske senast dagen före spel. Samma regler gäller introduktionskort från PGA, SGA eller GAF syfte med dessa kort är att ge möjlighet till studiebesök och utbyte av erfarenheter. Introduktionskorten gäller inte i samband med tävling, förtagsgolf eller golfpaket.

 

BOKA TID

"...[en design] som stilfullt sammanför brittiska och amerikanska influenser" Svensk Golf

Ankomstregistrering/bekräfta starttid

Medlemmar och gäster ska anmäla sin ankomst senast 10 min innan starttid i receptionen eller via appen MG Bokning, OnTag eller MinGolf. På plats finns även terminalen i receptionen. Om detta inte görs kan tiden ges till annan spelare.

Avboka speltid

Om speltiden ska avbokas eller antalet spelare i bollen ska ändras måste detta göras senast två timmar innan start. Vi följer upp alla bokningar som inte ankomstanmälts eller avbokas för sent.

Boka av din starttid på mingolf.se eller via appen MGBokning. Du kan också ringa 0500-411535 om ändringar i bollen. Vid tävlingar, förtagsgolf och större bokningar gäller den överenskommelse som är gjord vid bokningen.

Lokala regler

Spara slag och lär känna de lokala reglerna. Läs mer här.

Norra banan

Vår fina niohålsbana som sedan 2020 klipps av 33 st. automowers. Ett projekt som har varit helt fantastiskt och uppskattat av våra medlemmar. Vi har alltid en välklippt fairway.

Att spela på Norra banan är även bra för träning för alla våra nybörjare. Det är också en bana där vem som helt kan testa på golf, Pay and Play. Vi uppskattar om någon i sällskapet har grönt kort. Kontakta kansliet innan ni går ut och spelar för att få veta lite vilka regler som gäller och lite annat som är bra att veta innan spel.

  Rekommenderad tee för herrar  Rekommenderad tee för damer
Tee 55 Hcp under 30.0 Hcp under 4.0
Tee 46 Hcp 30 - 40 samt +74 år  Hcp  4 - 36
Tee 33 Hcp 41 - 50  Hcp 36 - 44
Tee 21 Hcp 51 – 54  Hcp 45 - 54


Bokning via Min Golf alternativt kontakta kansliet 0500-411531.

Scorekort och slope för Norra banan

Bli medlem? Läs mer

Bo på banan eller på hotell

Vi har nära samarbete med flera lokala hotell inom 10 min bilresa. Bo nära centrum och ät ute på stan eller på hotellet.

Vid 18:e green har vi fem stugor. Njut av att vakna upp vid golfbanan.

Det finns flera husvagnsplatser. 

Läs mer på länken.

Golfpaket och stugor

Himalayagreen

Utanför klubbhusets dörr ligger en utmanande Himalayagreen. Utmana dig själv och vännerna i skicklighet och strategi med puttern i hand. 

Himalaya topplista