Klubbchefsbrev

Publicerat: 2022-11-23 14:41 - Skrivet av Clas Christensson

De första snöflingorna föll utanför fönstret imorse. Det känns som ett bra tecken för att summera lite och blicka framåt desto mer.

Under året så har vi utvecklat många delar både i verksamhet och på anläggningen. Vi ser att omdömena kring alla spelytorna, allt från fairway till bunkrar, greener och ruff, får högre bedömningar i år. Vi har gjort flera satsningar och förändringar i skötseln som har fallit ut med bra resultat. Inför nästa år granskar vi alternativ för att långsiktigt höja greenkvalitén ytterligare. Vi gör en genomlysning av moderna grässorter och ser om och hur vi kan komplettera den rödsvingel vi har på Södra banan idag. Arbete pågår redan nu med att handplocka bort oönskat gräs.

Under året har vi höjt tillgängligheten på rangen genom att övergå till robotklippning. Behöver vi inte längre stänga för att plocka bollar och klippa. Medlemmar har målat rangehuset och just nu jobbar Svingen med att renovera invändigt i studion. Nästa år fortsätter vi utvecklingen av rangen.

Inför detta år så har teamet på klubben förstärkts. Det har varit ett bra banteam på plats under säsongen. Jesper har förstärkt kansliet och Elin har kommit in med nya tag i träningen som har varit uppskattat bland medlemmar. Tillsammans med Elin lägger vi en långsiktig plan för träningsverksamheten. Redan nästa år utökar vi antalet träningar för en del juniorgrupper. Inom kort kommer också ett riktigt bra upplägg med vinterträning!

Bland utmaningarna finns så klart omvärldsfaktorerna med el-, diesel-, gödsel-, växtskydd- och ränteutveckling. Vi har några fördelar med att kommit långt i robotisering och har rödsvingelgräs på Södra som kräver mindre klippning, gödsel och växtskydd. Nästa år ser vi också fram emot nästa generation av robotklippning som kommer höja kvalitén ytterligare.

Vi är riktigt laddade redan nu inför nästa säsong! Vi får förtroendet att arrangera SM-Match både inomhus och utomhus, vilket blir riktigt roligt!

Stort tack till personalteamet och alla er medlemmar som gjort insatser under året!

Här så utelämnar jag några detaljer som ”cliffhangers” inför årsmötet. Varmt välkomna 30/11 kl 18:00 i klubbhuset, så avslöjar vi resten 😊.

Clas Christensson
Klubbchef / Skövde GK