Träning

Vi erbjuder junioträning för alla barn och ungdomar mellan 6-21 år. Träningen genomförs i gruppform efter ålder och till viss del efter handicap.

Träningsperioder 
Vårtermin V17 - V24. 
Hösttermin V34 - V37.
Separat sommarprogram delas ut på träningen. 

 

Golfkul - 6-8 år

Allmänt:
Här skapas den första kontakten med golf. Golfkul handlar och att ha roligt tillsammans och aktivt röra sig. 

Innehåll:
 Lek och rörelser med klubba och boll - Anpassat spel på 30 & 50 banan - Prova alla typer av golfslag - Enklare golfvett.Juniorer - 9-11 år

Allmänt: Målet är att barnen ska få en positiv bild av golfen som en idrott. Deltagarna ska få prova på golf, lära sig grunderna och utveckla en förståelse för spelet.

Innehåll: Grundslag, spelförståelse, golfvett och en första kontakt med regler.Juniorer - 12-13 år & 14-16 år 

Allmänt: Här delas grupperna in efter ålder men också efter erfarenhet och handicap. Juniorer som aktivt tävlar och har nått officiell handicap tränar tillsammans. Nya och juniorer utan gröntkort eller officiellt handicap tränar i första hand tillsammans. Syftet är att bedriva träning på rätt nivå för respektive grupp. 

Innehåll: För nya och spelare utan gröntkort genomförs träningen med målet "gröntkort"
Grunder i alla slag. Spel på banan. Golfvett. Regelutbildning. Här erbjuds alla att ta görntkort. 

Innehåll: Juniorer som tävlar.
Spel och spelstrategi på banan. Djupare regelkunskap. Enklare föreläsningar i kost, fysträning och mentalt. Färdighetstester i golf. Fortsatt utveckling av teknik i samtliga golfslag.


Elitjunior 

Allmänt: För våra bästa juniorer som verkligen vill satsa på sin golf.

Innehåll: Här fokuserar vi på helheten för att lyckas som tävlingsspelare. Spelarna utbildas i golfteknik, mentalträning, fysträning, kost, regler och träning och tävlingsplanering. Träning året runt.