Artikel i SLA

SLA skriver om Helen Alfredsson, Kenta Nilsson och Sellbergs.

Läs artikeln på SLA.se

Flera profiler i SM-golf

GOLF: Äkta makar 100+ gör upp på Skövde GK

Duktiga golfare. SM för äkta makar 100+ står för dörren på Skövde GK och det dyker upp några stora profiler i tävlingen.

Bland annat ställs Ove och Nina Sellberg mot Helen Alfredsson och Kent Nilsson, men allt handlar inte om att vinna.

– Det är bara kul att vara med och spela, menar Helen Alfredsson.
 

En rad SM-tävlingar arrangeras runt om i Västergötland under sommaren och på Skövde GK är det alltså dags för äkta makar som tillsammans nått över 100 år att göra upp om SM-titeln.

– Vi är väldigt glada att vi har lyckats få hit tävlingen, säger tävlingsledaren Ulf Andersson.

Äkta makar 100+ är den största SM-klassen och det blir 154 par som ställer upp i helgen.

– Det känns jätteroligt och det är kul med några riktigt duktiga golfare, fortsätter Andersson.

Helen Alfredsson är ett meriterat före detta proffs och på meritlistan har hon förutom fyra LPGA-segrar även en majortitel. Alfredssons aktiva karriär är bara ett par år bort och hon spelar fortfarande en hel del.

– Jag gör inte lika bra resultat längre. Jag slår lika långt fortfarande, men får inte riktigt ihop det hela vägen, menar hon.

Framför allt handlar dagarna i Skövde om att ha kul, men visst hoppas hon göra bra resultat tillsammans med maken Kenta Nilsson som är en före detta hockeyspelare med en diger meritlista. Bland annat har han vunnit Stanley Cup med Edmonton Oilers.

Inspelsrunda

Fredagskvällen ägnade de åt att spela in sig på banan tillsammans med vännerna Ove och Nina Sellberg. Ove Sellberg är precis som Helen Alfredsson ett tidigare golfproffs, men han har inte alltför höga förväntningar på tävlingen.

– Vi åker hit för att ha lite kul, men hur det går vet jag inte riktigt. Det var ju 15 år sedan jag lade av, säger Sellberg.

Konkurrensen i tävlingen lär dock bli tuff. Bland annat finns Anna och Erik Dönnestad med i startfältet och de har vunnit tävlingen flera gånger. Senast var i fjol, men paret tror det blir tufft att upprepa bedriften.

– Det är bara att spela och göra så gott man kan. Jag lägger hoppet till min fru, jag är bara med och bär klubborna, säger Erik med glimten i ögat.

Anna:

– Nu överdriver han lite. Målet är att få till spelet hyfsat sedan får vi se hur det går. Placeringen är ju inget som vi kan bestämma.

Tävlingen spelas som foursome, vilket innebär att man slår vartannat slag på bollen. Det väntar först 18 hål på lördagen innan tävlingen avslutas med 18 nya hål på söndagen.

I sammanhanget kan nämnas att nästa vecka spelas SM för herrar 55+ på Knistad GCC med bland andra Kent Nilsson i startfältet

 
  • Johan Espefält
    0500-46 75 32

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Resultat onsdagsgolf 190717 2019-07-18
Resultat onsdagsgolf 190710 2019-07-15
Månadslotteri 2019-07-02
Resultat onsdagsgolf 190626 2019-06-27
Höstresa 2019 2019-06-27