Södra banan

Golfsverige har fått en ny bana

Vi har byggt en ny modern bana där den gamla låg. En bana som kommer att belöna dina bra slag, att tänka igenom sina slag och planera spelet är nyckeln till framgång.

Med levande greenområden och torra, fasta ytor kan du använda fantasin för att få bollen i hål. Det snygga höga wedgeslaget kanske inte alltid vinner över puttern.

Banan har en unik karaktär. Här kommer du kunna spela något som du aldrig har spelat förut.

Banan är ritad av Christian Lundin, (re)Golf. Byggnationen genomförd av Nelson&Vecchio Greenmakers.

Bokningsregler

Tidsbokningen är öppen. Södra banan är bokningsbar för medlemmar och deras gäster. Från den 13/8 öppnar vi för greenfeespel.

Lördagar och söndagar 9-10 är medlemstider. Under 2018 begränsar vi spelmängden på banan för att hålla en hög kvalité på en ung bana. Startschemat innehåller fyra bollar i timmen. För att ge tid till klippning så startar tidsbokningen oftast vid 07:00.

Ett unikt teesystem

Slår du oftast ut med samma klubbor varje gång från tee på din hemmabana? Här ger vi dig en varierad uppsättning varje gång. Det kan skilja upp till 50m på ett hål från ena dagen till andra. Samtidigt så är banan totalt sett lika lång och spelutmaningen balanserad.

Greenfee

Ordinarie pris är 650 kr per rond. Introduktionspris under hösten 2018 är 500kr. Se aktuellt pris i Min Golf i samband med bokning.

Introduktionskort

Vi välkomnar gäster med GAF, PGA, SGA och VGF-kort till fritt spel vid ett tillfälle per år. Kontakta kansliet eller kollega innan besök. SGF-kort gäller enligt SGF:s policy.

Aktuellt skick

Banan är nyöppnad och den långa värmen har satt några spår. Det är:

- MUA-områden och högre klipphöjd på några håls fairway.

- Hål 2 spelas som par-3.

- Utslagsmattor på några korthål.

- Bilförbud.

Hotellpaket

Vi öppnar för hotellpaket från sista helgen i augusti. Våra samarbetande hotell kommer att presenteras här inom kort.